Dit was ons jaar 2014

We staan nu, maart 2014, aan het begin van het nieuwe seizoen.

Van Els en Henk Rump hebben we veel info gekregen over het onderhoud van de boomgaard, dus dat moet haast wel goed komen.

De eerste dagen was het weer wennen aan het huis en de omgeving, maar door de lekkere temperatuur, de rust en de ruimte ging dit lekker snel. We hebben de moestuin goed aangepakt, maar door de grote verschillen in temperatuur in mei (van een week 35°C naar een natte week van 10°C en dat een paar keer achter elkaar) zijn een aantal gewassen niet goed tot ontwikkeling gekomen.

We hebben dit jaar onze oude Harley-Davidson mee genomen(bouwjaar 1942), want op Texel in de winter is het niet echt lekker rijden. Onze 'oude' buurman Jean Scoffier was diep onder de indruk van de motor en gaf ons een oude Amerikaanse vlag. Hij vond dat mooi voor de viering van 'Le Jour de Debarquement' op 6 juni 1944, D-Day dus.

Wij hebben op de 6de juni, bij de 70-jarige viering van de Jour du Debarquement, samen een leuk ritje in de omgeving van Vareilles gemaakt.

Na de eerste maai, half juni, van ons weiland hebben we besloten om onder de 3 bomen, aan de noordkant, een 2de Gastenterras te maken. Een schaduw terras.

In vergelijking met 2013 hebben we in 2014 een heel goede bezetting in de Chambre d'Hôtes gehad.

Begin september kwamen Anne Marie Gertenbach en Gerard Timmerman bij ons te gast. Gerard is hoofdredacteur van de Texelse Courant en vroeg of hij een artikel over Chambre d'Hôtes Le Cray mocht schrijven. Hier vindt u de link naar dat artikel.

Lees het volgende jaar in - Dit was ons jaar 2015

 
 
 
 
Direct naar de 
Historie pagina's
- Dit was ons jaar 2012
- Dit was ons jaar 2014
 

 

 

 

70e 'Anniversaire du Débarquement' 1944-2014

DSC_8538.JPG
 
DSC_8544-01.JPG
70e Jour du Débarquement 2014