Dit was het jaar 2011

Op 30 maart hebben we het voorlopig koopcontract getekend en kregen we de sleutel mee om alles nog eens goed in ons op te nemen wat er allemaal zou moeten gebeuren.

Toen we 12 mei definitief hebben getekend, konden we dan eindelijk echt aan de slag. We zijn de eerste weken alleen maar bezig geweest om het huis leeg te halen en schoon te maken en terwijl we dat deden, vielen we van de ene in de andere verbazing. Er kwamen zoveel mooie, leuke, ontroerende en/of praktische spullen te voorschijn, dat we al een heleboel voor de inrichting van ons huis konden gebruiken.

We vonden (kwamen tegen) o.a. verschillende kasten (waarvan sommige compleet met serviezen, glaswerk en bestek). Vele stoelen, tafels, potten, pannen, vazen.

In het atelier (de werkplaats) lagen heel veel gereedschappen, loodgieters-spullen, elektrisch installatiemateriaal enz. enz.

Op de bovenverdieping kwamen we vooral veel bedden en heel veel oude matrassen tegen.

001-5-2011 mei 2011 bij Dechetterie-01.jpg

De slaapkamers waar deze spullen zich bevonden, waren allemaal met stevige vloerbedekking behangen. Heel bijzonder, vooral ook de geur die hier was blijven hangen. Maar we hebben er (soms ook samen met familie en vrienden) keihard aan gewerkt en zijn enorm trots op het resultaat tot nu toe.

Overal in het huis kwamen er prachtige houten balken tevoorschijn en we hebben de originele details zoveel mogelijk in tact gelaten.

 

Elke ruimte heeft wel iets speciaals maar we voelen ons vooral heel prettig in de woonkamer (heel vroeger de koeienstal). Vooral 's avonds als het buiten frisser wordt en de insert-haard aan is met een lekker glas wijn en een goed boek is het genieten.

Wat er toe bijdraagt dat we ons hier zo prettig voelen, komt ook door de mensen in onze nabije omgeving, onze buurtjes (nos voisins). Regelmatig worden we verblijd met groenten uit eigen tuin, verse eieren of zelfgemaakte jam.

Een speciaal contact hebben we met buurvrouw Marie-Claude Chatagnier (een voormalig lerares). Zij vindt het heel leuk om ons de Franse taal te leren en is de eerste en enige bewoner in het oude dorp die in het bezit is van een computer met een internet aansluiting . Maar dat zal niet lang meer duren.

Lees het volgende jaar in - Dit was ons jaar 2013